Den 15 apr. 2023 10:22 skrev Karl Holmqvist <kladesholmensmaleri@gmail.com

BESÖK VÅRT FORUM. Här svarar våra experter Per Karneke, Lars Sandberg och Kjell Wiklund samt jag själv Christer Grenbäck på era frågor och funderingar. : FORUM

Inkommet mejl från en av våra kunder Kalle som godkänt sin medverkan.

Jag har en fundering bara. Kan man skippa plastfolien på ES2 eller någon av de andra produkterna? Jag känner att det kan bli bökigt på många ställen och jag vill helst ha så få moment som möjligt för effektivitetens skull. 

Mvh Kalle Holmqvist

Hej Kalle.

Det är metoden som gör den fulländad. Du har inte sett på hemsidan ”förbehandling” ?

Du kan skippa den statiskt laddade folien helt, men får då en mindre funktionell färgborttagning eftersom Du genom folien har tvingat ES produkten att jobba enbart mot färgen och nu är säker mot regn./ ch

Jag har funderat lite på det här med plasten. Självklart blir resultatet bättre men det blir lite bökigt. Dessutom tveksam till hur realistiskt det är utomhus här på Västkusten när det blåser nästan jämt. Skulle man inte kunna tänka sig att lägga på en snabbtorkande tät plastfärg direkt på produkten? Vänta ett par dygn och sedan skrapa bort alltihop som ett enda tjockt skinn? Bara en fundering. 

Ha det gott!

Mvh Kalle Holmqvist

Hej och tack för svar!

Gjorde ett nytt test igår med alla fem produkterna och skippade plasten. Lät verka över natten och något förvånande verkar ES+ och ES4 ha presterat bäst. Lutar åt att ES4 är produkten jag har letat efter. Verkar klara alla färger, tjock, gulfärgad vilket är bra, en applicering, snäll mot miljön osv. Att den tar lite längre tid får man leva med. Kostar ju inga pengar för kunden om produkten gör jobbet och verkar under till exempel helgen.

Hej, att ES+ är snabb, därför ”pluset”. Den löser färg från färg. 

Men är ES4 också snabb?? På vilken yta då?/ ch

———- Vidarebefordrat meddelande ———-

Från: Karl Holmqvist <kladesholmensmaleri@gmail.com>

Datum: 19 april 2023 20:06:01 +02:00

Ämne: Re: Fundering

Till: ES METODEN / Ch Grenbäck <info@esmetoden.se>

Hej!

Pärlspont med flera lager färg, gissningsvis allt ifrån linoljefärg till shellack och gammal oljefärg, till ”plastfärg”. Säkert inslag av både linoljekitt och sandspackel dessutom. 

Jag bifogar två bilder. Ena är efter ett dygn, andra efter helg. Använde plastfolien. Tänkte det var säkrast att ”aktivera” produkterna igen med tunt lager av respektive produkt. Båda två är efter lätt skrapning, försökte använda så jämn kraft och ansträngning som jag kunde för att testet skulle bli så rättvist som möjligt. Den ”vanliga” ES gick lättast att få bort efter en helg.

Hoppas du kan se vad jag skrivit på tejpbitarna ovanför respektive provyta. Annars är översta raden (vänster till höger): ES, ES+

Mellersta raden: ES1, ES4

Nedersta raden: ES2

Mvh Kalle Holmqvist 

Hej Christer, 

Tack för proverna, det verkar vara en fantastisk produkt! Jag har bara hunnit testa ES2 i ca 20 timmar men den verkar mycket lovande. 

BESÖK VÅRT FORUM: FORUM